Telefoon: 079 303 00 57 (Op werkdagen tussen 10:00 en 15:00)
Binnen NL: Gratis verzending v.a. €50,-
Op werkdagen voor 15:00 besteld is morgen in huis!
Menu
0
06Jun2022
Tips om jouw babykleertjes het beste te wassen

Tips om jouw babykleertjes het beste te wassen

Door: KimReacties: 0

1. Wasmachine schoonmaken
Het is belangrijk om jouw wasmachine eerst even een goede reinigingsbeurt te geven. In de loop van de tijd is jouw wasmachine natuurlijk behoorlijk vuil geworden, omdat er al een heleboel vieze kleding in heeft gelegen. Dit is niet erg, maar voordat je jouw babykleertjes gaat wassen is het wel zo fris om hier even bij stil te staan. Het is ook héél weinig werk, want het enige wat je hoeft te doen is natuurazijn in jouw trommel gieten en jouw lege wasmachine één keer per maand te laten draaien op 90 graden. Je bent dan in ieder geval helemaal zeker van heerlijk schone babykleertjes! 

2. Vanaf wanneer kan ik mijn babykleertjes het beste wassen?
Het beste is om jouw babykleertjes in week 36 lekker te gaan wassen, zodat ze fris in de kast hangen voordat de kleine er is!

3. Waarom moet ik babykleertjes eerst wassen?
De reden waarom je babykleertjes eerst moet wassen is, omdat in babykleertjes stoffen kunnen zitten waar jouw baby niet goed tegen zou kunnen en dit kan gaan irriteren. Dit geldt ook voor het beddengoed, hydrofiele doeken, bad capes en andere producten waarmee zijn of haar huidje mee in aanraking komt.

4. Hoe kan ik het beste mijn babykleertjes wassen?
Een pasgeboren baby heeft een erg gevoelige huid en daarom is het belangrijk om wasmiddel te gebruiken zonder parfum. Check voor de zekerheid even je eigen wasmiddel, want misschien bevat deze ook geen parfum en hoef je geen nieuwe te halen! Het beste is om ook geen wasverzachter te gebruiken, want hier zitten erg veel geur- en kleurstoffen in die op het huidje van jouw baby kunnen gaan irriteren. 

Tip: Wanneer je op de verpakking ‘pH-neutraal’, ‘dermatologisch getest’ en/of ‘hypoallergeen’ ziet staan, dan is dit wasmiddel prima om babykleding mee te wassen.

Je kunt de babykleertjes het beste zo heet mogelijk wassen. Dit is natuurlijk een beetje in strijd met het milieu, maar voor jou baby is dit wel het beste. Door de babykleertjes zo heet mogelijk te wassen worden zoveel mogelijk bacteriën gedood. Bekijk natuurlijk wel altijd even de was label of het mogelijk is om de kleertjes heet te wassen.

5. Hoe kan ik het beste de gewassen babykleding laten drogen?
Dit kan je het beste aan de waslijn doen, omdat hierdoor de kleding het langste mooi blijft. 

6. Babykleding strijken of niet?
Ja, om nog meer bacteriën te doden kan je het beste de babykleertjes de eerste weken strijken nadat deze zijn gewassen. Door de kleertjes binnenstebuiten te strijken blijven deze langer mooi!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    SIGN UP TO STAY UP-TO-DATE

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.