Telefoon: 079 303 00 57 (Op werkdagen tussen 10:00 en 15:00)
Binnen NL: Gratis verzending v.a. €50,-
Op werkdagen voor 15:00 besteld is morgen in huis!
Menu
0
I.v.m. de extreme drukte hanteren wij een tijdelijk verzendtijd van 2 werkdagen
06Jun2022
De beste tips voor het wassen van baby- en kinderkleding

De beste tips voor het wassen van baby- en kinderkleding

Door: KimReacties: 0

1. Was de baby- en kinderkleding voor gebruik
Vooral het wassen van nieuwe, geruilde of tweedehands babykleding is heel erg belangrijk. In de meeste kleding zitten bepaalde stoffen waar het babyhuidje zich aan kan irriteren. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor beddengoed, hydrofiele doeken en bad capes. 

2. Verwijder alvast de grote vlekken
Is het een klein vlekje dan is het verstandig om van te voren alvast de vieze vlekjes er zoveel mogelijk uit te krijgen. Dit kan je doen met een vochtig doekje. Veeg over de vlek heen om de substantie zoveel mogelijk te verwijderen.

Heeft jouw kind een wat grotere vlek gemaakt op zijn of haar kleding, trek deze dan (indien mogelijk) direct uit en spoel de kleding uit onder de kraan. Dit doe je door het kledingstuk dertig tot zestig minuten te laten weken in warm water. Spoel het hierna niet uit, maar doe het direct in de wasmachine op de toegestane tempratuur. 

3. Was de kleding binnenstebuiten
Het is erg belangrijk om jouw baby- en kinderkleding binnenstebuiten te wassen. Op deze manier blijven de kleertjes het langste mooi. Het is zonde als die toffe print op dat shirtje zo snel vervaagd! Het is natuurlijk ook fijn dat knopen en ritsen niet kunnen blijven hangen als je de kleding binnenstebuiten in de wasmachine doet. 

4. Sorteer de kleding
Indien je veel vieze kleding hebt van jouw kind, was deze dan niet samen met andere kleding. Zo voorkom je dat de viezigheid overloopt op de andere kleding. Sorteer de kleding ook op kleur en soort textiel. Wol en zijde kan je bijvoorbeeld het beste apart wassen! Het is ook altijd verstandig om antidoorloopdoekjes te gebruiken als kledingstukken bijvoorbeeld meerdere kleuren bevat. Zo voorkom je dat de kleuren niet door zullen lopen.  

5. Bekijk altijd het was label in de kleding
Soms denk je wel te weten hoe je bepaalde kleding het beste kunt wassen, maar wat nou als dat té leuke nieuwe shirtje is verpest omdat je niet even snel op de was label hebt gekeken? Bekijk dan altijd eerst de label aan de binnenkant zodat je zeker weet dat de kleding weer als nieuw uit de wasmachine komen. 

Sommige kleding mag je namelijk ook enkel op handwas wassen en soms is het ook gewoon verstandig om bepaalde kledingstukken alleen maar uit te hangen. Dit geldt dan voornamelijk voor grote feestjurkjes of kleding met pailletten erop. Er kan dan in de waslabel staan dat het artikel op bijv. 30 graden gewassen kan worden, maar dat gaat dan over de stof van het kledingstuk. Kleding met bijv. pailletten kan je beter niet in de wasmachine doen. Verwijder de eventuele vlekjes zoals hierboven beschreven en hang de kleding uit. 

6. Gebruik wasmiddel zonder parfum
Vooral voor babykleding, maar zeker ook voor kinderkleding is het belangrijk om wasmiddel zonder parfum te gebruiken. 

Tip: Wanneer je op de verpakking ‘pH-neutraal’, ‘dermatologisch getest’ en/of ‘hypoallergeen’ ziet staan, dan is dit wasmiddel prima om baby- en kinderkleding mee te wassen.

7. Voorkom dat de kleding krimpt
Het beste is om de baby- en kinderkleding niet in de wasdroger te stoppen, want als het ook al een klein beetje krimpt dan kan het zomaar zo zijn dat jouw kind het al niet meer past. Hoe zonde is dat? In de zomer kan je het beste de kleding lekker buiten laten opdrogen, want op deze manier worden de overige bacteriën op een natuurlijke manier gedood.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    SIGN UP TO STAY UP-TO-DATE

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.